Sej & tomatsoppa

tomatsejsoppa

Näringsvärde per portion enl receptet: ca 200kcal, 25g protein, 8g fett, 6g kolhydrater.

Ingredienser:
500 g sej
1 st gul lök
1 st morot
1 st bit färsk chili (vi tog en hel heheh)
1 st vitlöksklyfta
1 st paket krossade tomater
Vatten
Färsk koriander
Salt och peppar

Gör såhär:
Dela filéerna och krydda med salt och peppar. Stek dem i en stekpanna tills de nästan är färdiga. Häll då över vatten och låt det sjuda tills fisken skivar sig. Detta går dock rätt fort så akta så den inte blir torr!
Hacka lök, vitlök, morot och chili. Fräs en stund och slå sedan över tomaterna och vatten (använd paketet som tomaterna var i som mått). Salta och låt koka tills det mjuknat lite. Häll över i en mixer och mixa tills allt är lite grynigt eller slätt. Mixa i den färska koriandern.
Lägg ner fisken i soppan och servera (fisken ska alltså inte mixas).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *