Cannelloni

cannelloni2 cannelloni

Ingredienser:
Fyllning
250 g ricottaost
200 g bladspenat
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
ca 100g rökt skinka

Tomatsås
1 paket krossade tomater
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 kruka basilika
1 msk socker
1 tsk salt

Övrigt
1 paket cannellonipasta
Bechamelsås (köpte färdig)
100 g mozzarella

Gör såhär:
Ställ ugnen på 180 grader. Förkoka cannellonipastan i 4 min.
Hacka löken och fräs i stekpanna. Ta undan hälften som ska vara i fyllningen.
Häll ner krossade tomaterna och pressa ner vitlöken. Krydda med socker och salt och tillsätt hackad basilika. Häll ner all tomatsås i en ugnsform.
Blanda ricotta, hackad skinka, lök, hackad spenat och pressad vitlök till en kletig men fast massa, den ska inte vara rinnig. Fyll pastarören med fyllningen och lägg ovanpå tomatsåsen i formen. Häll över bechamelsåsen ovanpå och riv över mozzarella. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *