Risotto med fetaost

risotto

Ingredienser:
3 dl avorioris
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st grönsaksbuljongtärning
ca 8 dl vatten
4 msk olivolja
1 dl färsk basilika eller annan ört
1 st citron
150 g fetaost (1 paket Apetina)
Salt & peppar

Tillbehör:
Grönsaker som t.ex tomater och zucchini
Ev. bröd

Gör såhär:
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Koka upp vatten med buljongtärningen. Fräst löken och ris i 1 msk olja. Tillsätt hälften av buljongen och koka riset på svag värme (utan lock). Rör om ibland och tillsätt mer buljong i omgångar eftersom det kommer sugas upp av riset. Riset ska vara mjukt på utsidan men ha tuggmotstånd på insidan. Riset ska koka i ca 20 minuter. Hacka basilikan och riv skalet från citronen (använd nästan skalet från en hel citron) och blanda med 3 msk olja. Rör ner det i riset när riset kokat klart och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar efter smak.

Skär tomaterna i halvor och skivor av zucchinin, pensla med olja och grilla eller stek dem i en grillpanna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *