Fläskfilé med bacon i ugn

Ingredienser:
600 g fläskytterfilé
1 paket tärnad bacon
2,5 dl matlagningsgrädde
1 st purjolök
1 st röd paprika
1 paket färskost paprika & chili
1 st köttbuljongtärning
1 tsk curry
Salt & peppar

Gör såhär:
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor och stek dem. Salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Knaperstek baconet och lägg strimlorna ovanpå köttet. Hacka purjolöken och paprikan i bitar och lägg ovanpå. Koka upp lite vatten och buljongtärningen. Häll ner grädde, färskosten och curryn. Koka upp tills osten smält. Häll såsen över blandningen i formen. Gratinera i ugnen på 225°C tills rätten fått färg (ca 10-15 minuter).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *