Kladdkaka med glasyr

20171108_190748

Ingredienser:
Kladdkaka
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Glasyr
2 dl grädde
1,5 msk strösocker
100 g mörk choklad
2 tsk smör
1 msk honung

Gör såhär:
Kladdkaka
Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ner det smälta smöret.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad/mjölad form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
Grädda i 30 minuter på 175°C.

Glasyr
Blanda grädde, socker och honung i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka ner smöret.
Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer.
Låt svalna. Ställ in i kylskåp (ca 1 timme) och bre den över kakan när den kallnat och fått en bra konsistens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *