Citronmuffins med frosting

citronmuffins

Ingredienser:
Muffins
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
3/4 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
ca 1/4 dl saft av en citron
Skal av en citron

Frosting
115g mjukt smör
ca 5 dl florsocker
1 tsk kokande vatten
ca 1 msk saft från en citron
Ev gul pastafärg

Gör såhär:
Muffins
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda ner citron och mjölk. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och rör sen ner i smeten. Klicka ut i 12 st muffinsformar och grädda i 200°C i ca 13 min. Ta stickprov.

Frosting
Vispa smöret med elvisp eller bakmaskin länge, minst 10 minuter, för att få bort smörsmaken. Blanda ner florsockret lite i taget. Häll ner det kokande vattnet under omrörning. Värm citronsaften i micro så det blir varmt och rör ner det i smeten under omrörning. Smaka av och tillsätt ev mer citron om det behövs. Tillsätt mer florsocker om det blir för löst. Tillsätt ev en gnutta pastafärg för fin färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *