Tårtan består av hallonmousse, vaniljkräm och dumlefluff som fyllningar och är täckt med vitchokladfrosting och lite hyvlad choklad ovanpå.
Hallonmousse:
225g hallon (frysta)
3 dl vispgrädde
4st gelantinblad
0,5 dl socker
1 msk vatten
Gör såhär:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp hallon, socker och vatten. Mosa hallonen i kastrullen så gott det går. Häll igenom det genom en sil så att bara saften åker igenom, försök få med så mycket saft som möjligt.
Krama ur gelantinbladen och lägg ner i såsen och rör om så de smälter. Låt såsen kallna. Vispa grädden och rör ner hallonsåsen. Låt stå i kylskåp en stund innan utbredning på tårtan.
Dumlefluff:
180g dumle (ca 24st)
3dl grädde
Gör såhär:
Dela dumlen i mindre bitar. Värm grädden och lägg ner dumlen i och rör om hela tiden så den smälter helt. Obs! Får EJ koka! Använd termometer om du kan så du kan se så det inte börjar koka. Ställ in dumlegrädden i kylskåp och låt stå över natten så den blir riktigt kall. Vispa den dagen efter och bred ut på tårtan.
Vitchokladfrosting:
200g vitchoklad
200g philadelphia