Kinesiska lyckokakor

Ingredienser:
3 st äggvitor
1 & 1/4 dl siktat florsocker
45 g osaltat smält smör
1 & 1/4 dl vetemjöl

Lyckobrev

Gör såhär:
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita 3 st cirklar med 8 cm i diameter på pappret. Vispa äggvitorna till skum och tillsätt florsocker och smör och rör till en jämn smet. Ställ undan i 15 minuter. Bred ut 1,5 struken tesked av smeten i varje cirkel med hjälp av en bakkniv. Grädda kakorna i 5 minuter på 175°C eller tills kakorna är bruna i kanten. Lyft skyndsamt kakorna från plåten. Lägg ett skrivet lyckobrev i varje kaka. Vik kakorna till en halvcirkel och vik sedan dem en gång till över något trubbigt tillexempel kanten på ett glas. Låt dem svalna på ett galler. Upprepa med resten av smeten. Grädda inte fler än 2-3 st åt gången annars blir de för hårda när de ska vikas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *