Blomkålslåda med bacon

IMG_3646

Ingredienser:
1 st blomkålshuvud
1 st gul lök
2 paket bacon
200g färskost vitlök&örter tog vi
2,5 dl grädde
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk soya
1 påse riven ost
Salt & peppar

Gör såhär:
Skär/bryt blomkålen i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten i några minuter. Skär baconet och hacka löken i bitar. Stek det en stund så att det får färg. Blanda ihop philadelphiaost, grädde, ägg, pressad vitlök och tomatpuré. Tillsätt soya, salt och peppar efter smak.
Lägg blomkålen i en ugnsform och häll över bacon/lök blandningen och häll över den andra blandningen över. Strö över riven ost och grädde i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *