Chokladcheesecake

chokladkaka

Ingredienser:
Botten:
200g oreo
60g smält smör

Fyllning:
220g choklad (40-60 % kakaohalt)
350g philadelphiaost
1,5dl vispgrädde
2dl florsocker
1tsk vaniljsocker

Ganache:
200g choklad (40-60% kakaohalt)
1dl vispgrädde

Gör såhär:
Botten:
Klä en form med löstagbar kant (ca 24 cm) med bakplåtspapper i botten och på kanterna.
Smält smöret och låt kallna.
Mixa oreosen i en matberedare. Häll i smöret och mixa samman.
Tryck ut smeten i botten av formen och packa hårt. Använd tex baksidan av en sked. Ställ in i kylskåpet.

Fyllning:
Smält chokladen på låg värme och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff, använd hög hastighet.
Rör ner den smälta chokladen och rör ihop. Häll ner smeten i formen och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar.

Ganache:
Värm grädden i en kastrull. Rör ner chokladen och rör tills all choklad har smält. Låg den kallna lite och häll sen på kakan. Ställ in i kylskåpet igen tills allt stelnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *