Marängsmörkräm

Ingredienser:
4 st äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, pressad saft efter smak
300 g mjukt rumstempererat smör i tärningar

Gör såhär:
Det är jätteviktigt att smöret är helt rumstempererat annars kommer det skära sig.
Se till så det inte kommer någon äggula i smeten för då blir det ingen maräng. Se till så att arbetsredskapen och skålarna är helt rena, torka ev med citronsaft innan för att få bort allt fett.

1. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och citronsaft i en skål. Ställ skålen över en kastrull med kokande/sjudande vatten och vispa med elvisp tills sockret smält helt och det har blivit en vit kräm.

20200409_213521

2. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills marängen har svalnat helt och hållet. Det här tar en bra stund så kör en hushållsassistent.

3. Tillsätt smöret i småbitar i omgångar samtidigt som du vispar på låg/mellanhastighet. Låt smöret arbetas in i krämen innan du tar nästa bit. Vispa tills smörkrämen får en jämn och fin konsistens. Om krämen blir grynig här så fortsätter du bara vispa tills den gått till sig.

20200409_215205

Ställ in i kylskåpet en liten stund innan du använder den. Går att färga med pastafärg och tåls att frysa in och vispa upp vid behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *