Kanelbullar

Ingredienser:
150 g margarin
5 dl mjölk
50g jäst för söta degar
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
~14 dl vetemjöl

1 st ägg
Pärlsocker

Fyllning
60 g margarin
1 dl socker
1 msk kanel

Gör såhär:
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). Smula ner jästen i en skål och häll över degvätskan och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Tillsätt 5 dl mjöl och rör om. Tillsätt resten av mjölet men spar något deciliter till utbakningen. Arbeta degen kraftigt i ca 5 minuter med maskin elelr ca 10 minuter för hand tills den känns smidig. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter. Knåda degen smidigt på mjölat bord. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka. Rör ihop fyllningen och bred ut på degen. Rulla ihop till en rulle och skär den i ca 10 delar och lägg i bullformar. Låt dem jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C i ca 5-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *