Fryst cheesecake

chrrdrv

Ingredienser:
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
ca 10 st digestivekex
1 st citron

Gör såhär:
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
Häll över strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast så att man kan vända upp och ner på bunken. Vispa äggulesmeten till en pösig ljusgul smet. Blanda ner philadelphiaosten i äggulesmeten och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lagom fast, ungefär som om man skulle ha den till efterrätt. Rör sedan ner den vispade grädden i äggulesmeten med låg hastighet. Skär citronen i mitten och pressa ner saften från hela citronen. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna i smeten.

Krossa digestivekexen och lägg hälften på botten av en rund form med löstagbar botten (eller i småformar som jag gjorde). Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

Ställ in i frysen i ca 5 timmar. Ta ut kakan ca 15-30 minuter innan servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *