Drömrulltårta

dromrulltarta

Ingredienser:
3st ägg
1,5 dl socker
3/4 potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt, ägna mycket tid till detta så det verkligen blir välvispat. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Sila kakaon om du kan annars rör om allting så alla klumpar försvinner. Rör ner det i ägg och sockerbunken och rör om.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter på 250°C. Medans kakan är i ugnen så rör man ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör sist ner äggulan. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper och dra bort pappret som gräddats i ugnen direkt. Låt den kallna. Bred ut på kakan när den svalnat (känn med handleden) och rulla sedan ihop den till en rulltårta. Lägg in den i en påse och lägg in i kylskåpet tills den blivit riktigt kall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *